Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

5 βιβλία που αγαπήθηκαν πολύ από προνήπια!


Η Δόνα Τερηδόνα και το Μυστικό της Γαμήλιας Τούρτας, Ευγένιος Τριβιζάς, εκδοσεις Καλέντης


Τι να πρωτοπει κανείς για τη μάγισσα Δόνα Τερηδόνα που μια μέρα ρωτώντας τον καθρέφτη της για το ποιος στον κόσμο αυτό έχει το πιο γλυκό χαμόγελο, εκείνος δεν έδωσε τη συνηθισμένη απάντηση...Η Δόνα Τερηδόνα έξαλλη βάζει σε εφαρμογή μια σειρά σατανικών σχεδίων προκειμένου να νικήσει τη μικρή Λουκία και  να αποκτήσει και πάλι το πιο λαμπερό χαμόγελο του κόσμου.
Ένα βιβλίο πλούσιο σε συναισθήματα, χιούμορ και ηθικά διδάγματα. 



Ο Ποσειδώνας και η Φρουφρού, Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη, εκδόσεις Σαββάλα

Πολύ τρυφερή ιστορία που περιγράφει τη δυνατή φιλία του σκύλου Ποσειδώνα με τη γατούλα Φρουφρού. Οι δυο φίλοι καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που προκύπτουν στη φιλία τους και να ζήσουν πάλι αγαπημένοι. Με αφορμή αυτό το βιβλίο μπορείτε να συζητήσετε με τα παιδιά το θέμα της αδικίας, του εγωισμού, της αγαπης.



Το Ασημένιο Ρομποτάκι με το Κόκκινο Φωτάκι, Στρατής Πασχάλης, εκδόσεις Μεταίχμιο (το βιβλίο περιλαμβάνει και cd με τραγούδια εμπνευσμένα από τα παιδικά παιχνίδια)


Μια ιστορία  που προκαλεί έντονα συναισθήματα και ωθεί τα παιδιά στο να προβληματιστούν πάνω στο θέμα της διαφορετικότηττας, του ρατσισμού, του πόνου, της αλληλοβοήθειας. Το Ασημένιο Ρομποτάκι είναι το καινούριο παιχνίδι που προστέθηκε στα παιχνίδια ενός παιδικού δωματίου. Τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν το καλοδέχονται στην παρέα τους. Του μιλούν άσχημα, το διώχνουν, του φέρονται βίαια και το τραυματίζουν. Το βιβλίο μπορεί εύκολα να δραματοποιηθεί από τα ίδια τα παιδιά μέσα στην τάξη. Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο cd είναι αρκετά ευχάριστα. Για μένα ξεχωρίζει το τραγούδι με τίτλο "Το Τόπι".




Ο Λύκος Ξαναγύρισε, Geoffroy De Pennart, εκδόσεις Παπαδόπουλος


Διασκεδαστικό βιβλίο όπου συναντιούνται οι πιο γνωστοί ήρωες παραμυθιών που έρχονται αντιμέτωποι με τον "κακό λύκο". Οι εκπλήξεις του βιβλίου κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, ενώ το ανατρεπτικό τέλος έρχεται να αλλάξει την εικόνα που είχαμε ως τώρα για τον "κακό λύκο"...





Τα Τρία Μικρά Λυκάκια, Ευγένιος Τριβιζάς, εκδόσεις Μίνωας

Το βιβλίο αποτελεί μια παραλλαγή του παραμυθιού "Τα τρία γουρουνάκια". Ο κακός αυτής της ιστορίας δεν είναι ο λύκος, αλλά ο Ρούνι Ρούνι, το ύπουλο κακό γουρούνι! Η ιστορία εξελίσσεται με πολύ έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο και το τέλος της εκπλήσσει μικρούς και μεγάλους. Είναι βέβαιο οτι τα παιδιά θα ζητήσουν να τους διαβάσετε το βιβλίο ξανά και ξανά...!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου