Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Πασχαλινές λιχουδιές: Ώρα για κουζίνα!





Πάρτε τα παιδιά σας, φορέστε ποδιές και μπείτε στην κουζίνα με σκοπό να...λερωθείτε και να δημιουργήσετε! Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις εύκολες συνταγές που βρήκα. Καλή διασκέδαση!

Πασχαλινά κουλουράκια

 Συστατικά

  • 1 κιλό βούτυρο φρέσκο Ολλανδίας
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 6 βανίλιες
  • 4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κιλά αλεύρι (Μύλοι Αγίου Γεωργίου)
  1. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια και ξεχωριστά τους κρόκους των αυγών.
  2. Σε ένα μπώλ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ, το ασπράδι και τους κρόκους αυγών και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε στο μίξερ έως ότου γίνουν αφράτα.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και βάζουμε τα κουλουράκια αφού τα έχουμε φτιάξει σε διάφορα σχήματα. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμαίνο φούρνο.
http://www.sintagespareas.gr/sintages/pasxalina-koulourakia-2.html

Εύκολα πασχαλινά κουλουράκια

Συστατικά

  • 4 αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 φακ. μπέικιν
  • 500 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
  • 1 βανίλια
  • 1 πορτοκάλι (το χυμό του)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 φλ. ζάχαρη
  1. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, μετά βάζουμε το βουτυράκι μας, το χυμό ενός πορτοκαλιού και το κονιάκ μας.
  2. Μόλις ενωθούν τα υλικά μας καλά σταματάμε το μίξερ και παίρνουμε το μισό αλεύρι και το βάζουμε μέσα στην λεκανίτσα με τα υλικά που χτυπήσαμε με το μίξερ, ρίχνω το μπέικιν και την βανίλια και στο τέλος το υπόλοιπο αλεύρι.
  3. Αρχίζω να ζυμώνω μέχρι να ενωθεί καλά η ζύμη μας.
  4. Τέλος τα πλάθω, τα αλείφω με αυγουλάκι και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα.
  5. Τα ψήνω στους 180ο C σε αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας. Μόλις πάρουν το επιθυμητό χρώμα τα βγάζω απο τον φούρνο.
http://www.sintagespareas.gr/sintages/koulourakia-paneikola-kai-poli-nostima.html


Κουλούρα λαμπριάτικη

Συστατικά

  • 1/2 κιλο αλεύρι
  • 4 κουτ. μπαικιν
  • 1/2 φλυτζ. βούτυρο
  • 1 φλυτζ. ζάχαρη
  • 2 αυγα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 ρακοπότηρο μαρασκίνο
  • 1/2 φλυτζ. γάλα
  • 1 αυγο ελαφρά χτυπημένο
  • ζάχαρη για πασπάλισμα

  1. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  2. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας , το ξύσμα, το λικέρ και το γάλα.
  3. Ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά, ώστε να έχετε μια ζύμη μάλλον σφιχτή. Την πλαθετε σε κουλούρα και τη βάζετε σε λαδοκολα.
  4. Αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με ζάχαρη.
  5. Την χαράζετε κυκλικά ελαφρά βάζετε κάπου ενα κόκκινο αυγό.
  6. Την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
http://www.sintagespareas.gr/sintages/kouloura-lampriatiki.html



2 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΔΟΥΛΕΜΕΝΗ!!!
    ΜΑΙΡΗ ΤΖΙΩΤΗ
    www.vaftisigamos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι πανέμορφα και υπέροχα για στόλισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή