Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Κοιμήσου παιδί μου!






Διαβάζοντας το βιβλίο "Κοιμήσου, παιδί μου" του Δρ. Εστιβιλ Εδουάρδο, εκδόσεις Πατάκη, ανακάλυψα οτι ο ύπνος είναι θέμα εκπαίδευσης.
Και όπως κάθε εκπαιδευτική διαδικασία, έτσι και αυτή έχει δάκρυα, κλάμα, πόνο ψυχής από την πλευρά της μητέρας και απαιτει υμονονή, επιμονή και σταθερή συμπεριφορά.
Τα αποτελέσματα, οταν ο εκπαιδευτής διαθέτει τα παραπάνω όπλα, είναι εντυπωσιακά και εξασφαλίζουν την ηρεμία και τον ύπνο του παιιδού, της μητέρας και όλης της οικογένειας.
Δεν είναι απαραίτητο να τηρήσει κανείς όλες τις συμβουλές του βιβλίου κατά γράμμα. Ακόμα και σε συνδυασμό με τις δικές σας προσωπικές απόψεις και προσεγγίσεις στο θέμα του ύπνου, η στρατηγική του Δρ Εστιβιλ Εδουάρδο εξακολουθεί να είναι αποτελεσματική. Αρκεί να είστε όσο σταθεροί γίνεται.
Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο:

  1. Από τα πιο τραγικά βιβλία που κυκλοφορούν! Δεν είναι τυχαίο που ο ένας συγγραφέας ανακάλεσε την μέθοδο και ο άλλος δεν την έχει εφαρμόσει ποτέ στα παιδιά του. Από τη στιγμή που όλα τα μωρά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους δεν κοιμούνται συνεχόμενα, μήπως δεν είναι πρόβλημα αλλά είναι το φυσιολογικό? Το μόνο που πετυχαίνουμε με αυτήν την μέθοδο είναι όχι να μην αισθάνονται ότι και πριν, αλλά απλά να μην το εκφράζουν αφού δεν υπάρχει ανταπόκριση. Πόσες έρευνες υπάρχουν που αποδεικνύουν το άγχος που αισθάνεται το παιδί με τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης! Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή