Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Μια αφορμή για... το Διάστημα!



Το βιβλίο "Μια Γιορτή στη Γειτονιά του Ήλιου" είναι, για μένα, μια πολύ καλή αφορμή για να μιλήσετε στους μαθητές σας για το διάστημα και τους πλανήτες.
Πρόκειται για την ιστορία του μικρού Φώτη που, αντί να γιορτάσει τα γενέθλιά του με τους γήινους φίλους του, τα γιόρτασε παρέα με ένα τσούρμο εξωγήινα πλασματάκια που είχαν να διηγηθούν πολλά από τους πλανήτες στους οποίους μένουν.
Το βιβλίο περιλαμβάνει cd με ένα καταπληκτικό τραγούδι, αφιερωμένο στους πλανήτες, που ενθουσιάζει τα παιδιά και τα βοηθά να μάθουν πληροφορίες για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
Το τραγούδι ερμηνεύει ο Χάρης Κατσιμίχας ο οποίος έγραψε και τη μουσική του τραγουδιού.

2 σχόλια:

  1. Εντελώς τυχαία ανακάλυψα φέτος ξεχασμένο αυτό το βιβλίο στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας και , αν και το cd έλειπε , ήθελα πραγματικά να συμφωνήσω με όσα είπες. Καταπληκτική και η εικονογράφηση.Προσωπικά δεν το χρησιμοποίησα ως αφόρμηση αλλά για την εμπέδωση των όσων είχαμε μάθει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ενθουσίασε τα παιδιά και στεναχωρήθηκα πολύ που δεν είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και το τραγούδι.Πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο παιδικό βιβλίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω οτι είναι εξαιρετικό και ως εμπέδωση.
    Κρίμα που δεν έχεις το cd, το τραγούδι αξίζει πολλά.Έψαξα, πάντως, στο youtube και δεν το βρήκα... Θα κάνω μια πιο λεπτομερή έρευνα και αν το βρω θα το αναρτήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή