Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Εύκολη μηλόπιτα για ζαχαροπλαστική μέσα στην τάξη!


Μετατρέψτε την τάξη σας σε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και νιώστε τα Χριστούγεννα!
Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη και μπορεί να συνδυαστεί  με την υγιεινή διατροφή, αλλά και με τα μαθηματικά (αρίθμηση και ποσότητες).




ΥΛΙΚΑ 
για τη ζύμη
520 γρ. αλεύρι
300 γρ βούτυρο
90 ml  κρύο νερό
60 γρ καστανή ζάχαρη
15 γρ βούτυρο

για τη γέμιση
4-5 μήλα κόκκινα και πράσινα
150 γρ καστανή ζάχαρη
λίγη κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο
30 γρ βούτυρο σε μικρά κομμάτια
μια χούφτα σταφίδα μαύρη
25 ml γάλα φρέσκο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε τη ζύµη. Σε ένα βαθύ µπολ ανακατέψτε µε τα χέρια το αλεύρι µε το παγωµένο βούτυρο, το νερό και τη ζάχαρη. Όταν η ζύµη γίνει οµοιογενής, πλάστε τη σε µια µπάλα και αφήστε τη σκεπασµένη µε ένα πανί για 30΄.
Πάρτε τα 3 / 4 από τη ζύµη και µε πλάστη ανοίξτε τη σε φύλλο πάχους 3 χιλ. Απλώστε τη στον πάτο και στα τοιχώµατα του πυρέξ, το οποίο έχετε προηγουµένως βουτυρώσει µε ένα πινέλο.
Προθερµάνετε το φούρνο στους 185 °C, στον αέρα.
Φτιάξτε τη γέµιση. Με ένα µαχαιράκι ξεφλουδίστε τα µήλα, κόψτε τα σε χοντρά κοµµάτια και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Σε ένα µπολ ανακατέψτε τα µήλα µε την κανέλα, το µοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη και τις σταφίδες. Αδειάστε αυτό το µείγµα πάνω στη ζύµη. Σκορπίστε το βούτυρο σε κύβους και περιχύστε το γάλα µε ένα κουτάλι.
Ανοίξτε την υπόλοιπη ζύµη µε τον πλάστη σε πάχος 3 χιλ. και τοποθετήστε την πάνω από τη γέµιση. Πιέστε τις άκρες, γυρίζοντάς τις προς τα µέσα, για να φτιάξετε µια οµοιόµορφη επιφάνεια. Τρυπήστε µε ένα πιρούνι ελαφρώς, για να φεύγει ο ατµός.
Ψήστε στη µεσαία σχάρα για 45΄-50΄.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!
Πηγή: http://www.glykamystika.gr